Lars H. Kähler 5. generation af Kähler familien fra Næstved

Lars udstiller i Bruuns Atelier og galleri. Hvor du har mulighed at nyde hans ting men også købe håndlavet unika keramik lavet af hr. Kähler selv. Nogle af hans ting kan du bestille på webshoppen https://bruunsatelier.selz.com...

Lars blev 75år i 2018 og still going strong. Lars Henrik Kähler er den sidste nulevende pottemager, der har haft sit virke på Kählers Keramiske Fabrik, Herman A. Kähler A/S på hjørnet af Kählersvej og Kählersbakken i Næstved. Han blev ansat af hans egne far Nils J. Kähler, siden hen har Lars været ansat som pottemager hos Palshus,Eslau og som værkfører hos Herman A. Kähler, sidenhen undervist indenfor pottemagerfaget i Sønderborg og Randers.

Været ansat som klippebygger og bygget Randers regnskov, kattegatcentret, nordsøcentret , samt zooes i Belgien og Holland, lavet andre klipper i forlystelsesparker i Danmark.

I dag ligger han et stor arbejde i at hjælpe de nye unge pottemager frem så vi fastholder vores danske traditioner inden for kunsthåndværk og pottemager faget. Et fag som var ved at blive glemt men er vundet tilbage i danskernes bevished, unika og dansk kunsthåndværk er i høj kvalitet.

Du har mulighed for at møde Lars som altid kommer forbi Bruuns Atelier om sommeren. Hr. Kähler har udstillet her i galleriet siden 2015. Han er et fantastisk varmt menneske som elsker at fortælle om alle hans oplevelser igennem hans virke som pottemager.