Nyhed specialiteter fra Skagen

SKAGEN Hummer mayo, lækker mayonnaise til skaldyr

Opskrift til hvad du kan bruge Skagens hummer mayo til

Hummer-nugget med hummer mayo

Opskrift til 6 pers.

2 små hummere eller 1 stor 3 porrer 4 spsk smør 1 skvæt noilly prat** eller en anden tør vermouth 1 knsp cayennepeber Salt og peber 3 spsk mel Lidt mælk 1 æg Rasp 2-3 sammenpiskede æg

Ved servering: Sprød grøn salat, gerne vendt i olie og lidt eddike, hummer mayo.

Sådan gør du Kog hummerne i ca. 15 min. i rigeligt saltet vand, evt. med lidt korianderfrø, peberkorn, laurbærblade og citronskiver i. Lad hummerne trække lidt i vandet. Når hummerne er kølet af, pilles alt kødet ud af dem. Gem både kød og skaller. Rens porrerne, og skær det grønne fra. Skær porrerne i fine ringe, og hak dem lidt. Saut?dem forsigtigt i smør på en pande. De må ikke blive gyldne. Kom noilly prat ved, og kog det næsten væk. Drys melet på, og lad det bage igennem. Tilsæt mælken, og lad den koge igennem, så blandingen nærmest bliver som en dej. Smag til med salt og peber. Skær hummerkødet i fine tern, og kom dem i porreblandingen. Rør godt igennem, og smag til med salt og peber. Form seks hummerklør af farsen, og læg dem på en plade, som kan gå i fryseren. Frys dem, til de er hårde.

Inden servering: Paner hummer-fritterne, mens de er frosne, i æg og rasp, og lad dem stå i stuetemperatur, til de nogenlunde optøede. Ved servering: Friter hummer-fritterne i olie, til de er gyldne og sprøde. Server dem med blandet salat og hummer-mayo.


Opskriften er fra James Price