Valentinsdag, som fejres 14. februar, er kendt som "de elskendes helligdag". På denne dag udveksler par kort, blomster, chokolade eller andre former for kærlige gaver.

Dagen blev indført af pave Gelasius og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin.

Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin.

Måske er Valentinsdag en af de traditioner som vi absolut skal holde fast i. Vi løber hurtigere og hurtigere i vores samfund og til tider glemmer vi hinanden, og tager ting for givet. Vi skal nå alle de her hjemmelige ting når vi endelig har fri og weekend. Og BUM så er det hverdag igen.

Brug nu denne dag til at være sammen og fortælle at man sætter pris på hinanden. Sluk fjernsynet og gå en tur, få en lækker middag sammen … og for gudskyld læg nu den telefon fra dig og se op!